Rukola z twarożkiem i olejem lnianym

Składniki:
rukola świeża 55g
olej lniany LenVitol® 18g
twaróg chudy 25g
 
Sposób przygotowania:
Twaróg wymieszać w miseczce dokładnie z olejem lnianym, a na koniec dodać do porwanych liści rukoli. Całość można doprawić do smaku solą i pieprzem.
 
Kaloryczność posiłku = 197,25 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.