Faszerowane pieczarki

Składniki:
pieczarki 80 g
jajo kurze gotowane 40 g
śmietana 18% 10 g
olej lniany LenVitol®  10 g
słonecznik łuskany 5 g
 
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć i podpiec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180ºC przez 15 minut. Jajo ugotować na półtwardo, ostudzić, obrać i posiekać w kostkę. Z pieczarek wyciąć trzonki i pokroić je w kostkę. Śmietanę połączyć z olejem lnianym i dodać jajko oraz pokrojone trzonki pieczarek. Wymieszać do uzyskania farszu. Pieczarki nafaszerować powstałą masą i posypać słonecznikiem.

Kaloryczność posiłku = 215,7 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.