Kalafior na parze z dodatkami

 
  Składniki:

  kalafior 150 g
  oliwki czarne 20 g
  orzechy piniowe 15 g
  olej z pestek dyni Oleofarm 20 g







Przygotowanie:
Kalafior ugotować na parze. Ostudzony kalafior posypać pokrojonymi w plasterki oliwkami, orzechami i polać olejem z pestek dyni.

Kaloryczność posiłku = 338 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.