Jajko sadzone z warzywami i chia

 
  Składniki:

  fasola szparagowa zielona 100g
  jajko 50g
  masło klarowane 20 g
  nasiona szałwii hiszpańskiej (chia) 5 g








Przygotowanie:
Fasolkę ugotować na parze lub w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać masło klarowane i podsmażyć na nim jajko. Na ciepłej fasolce ułożyć jajko sadzone, posypać nasionami Chia i polać tłuszczem pozostałym po smażeniu jajka.

Kaloryczność posiłku = 300 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.