Sałatka z tuńczykiem

Składniki:
tuńczyk w oleju 45 g
olej lniany LenVitol® 25 g
papryka czerwona 40 g
natka pietruszki 20 g
ogórek 40 g
sałata lodowa 20 g
ryż dziki 5 g

Sposób przygotowania:
Paprykę i ogórka pokroić w kostkę, sałatę porwać na kawałki. Ugotować ryż al dente. Składniki połączyć z rozdrobnionym tuńczykiem i posiekaną natką pietruszki. Całość polać olejem lnianym i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kaloryczność posiłku = 402 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.