Chłodnik z awokado

  Składniki:
  awokado 100 g
  włoszczyzna 60 g (marchew 20 g, seler 20 g, pietruszka 10 g, por 10 g)
  cebula dymka 20 g
  oliwa z oliwek 20 g
  sok z cytryny 15 g
  śmietana 18%  20 g





Sposób przygotowania:
Przygotować bulion warzywny z włoszczyzny (ilość wody dostosować do wielkości porcji do zjedzenia). Na oliwie zeszklić cebulę dymkę, dodać ją do bulionu, doprawić szczyptą soli i pieprzu i gotować parę minut. Po ostudzeniu do bulionu dodać rozdrobnione awokado, sok z cytryny oraz śmietanę, całość zblendować na gładką masę i wstawić do lodówki. Podawać po schłodzeniu.

Kaloryczność posiłku = 396 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.