Łosoś ze szpinakiem

  Składniki:
  łosoś atlantycki filet 70 g
  szpinak 40 g
  czosnek 5 g
  oliwa z oliwek 10 g
  cytryna 5 g
  sałata 30 g
  pomidorki cherry 50 g
  olej lniany 20 g




Sposób przygotowania:
Filet z łososia ugotować na parze. W międzyczasie posiekany czosnek wraz ze szpinakiem i łyżką oliwy dusić na rozgrzanej patelni. Gotowego łososia skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, przełożyć szpinak. Aby przygotować sałatkę, uprzednio umytą sałatę porwać na kawałki, dodać pomidorki i całość polać olejem lnianym.

Kaloryczność posiłku = 400 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.