Carpaccio z buraków

  Składniki:
  buraki 145 g
  rukola 30 g
  oliwa z oliwek 40 g
  migdały  10 g
  ser feta 10 g






Sposób przygotowania:
Buraki umyć, obrać, owinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku w temperaturze 200ºC przez około 40-45 minut do miękkości. Następnie pokroić go na cienkie plasterki i ułożyć je na rukoli. Posypać migdałami i pokruszonym serem feta oraz polać oliwą.

Kaloryczność posiłku = 495 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.