Omlet jajeczny z boczkiem

  Składniki:
  masło klarowane 30 g
  papryka czerwona 50 g
  cebula 20 g
  jaja 120 g (2szt.)
  boczek wędzony 10 g





Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać masło klarowane i podsmażyć cebulkę. W miseczce roztrzepać jaja, dodać pokrojoną paprykę i boczek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać i wylać na patelnię. Smażyć z obu stron.

Kaloryczność posiłku = 499,4 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.