Sałatka z tuńczyka i awokado

  Składniki:
  tuńczyk w wodzie 50 g
  awokado 120 g
  szczypiorek 10 g
  rukola 15 g
  olej lniany 30 g




Sposób przygotowania:
Do miseczki przełożyć rukolę, tuńczyka z puszki, dodać pokrojone awokado i szczypiorek. Polać olejem lnianym i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Kaloryczność posiłku = 516 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.