Szynka z pieca w sosie szpinakowo-serowo-orzechowym

Składniki:

szynka wieprzowa 100 g
śmietana 18%  90 g
masło klarowane 18 g
szpinak liście 20 g
czosnek 5 g
ser rokpol 10 g
orzechy piniowe 5 g

Sposób przygotowania:
Szynkę upiec w rękawie z dodatkiem masła klarowanego, w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez ok. 1 h.
Na rozgrzaną patelnię dodać masło klarowane oraz liście szpinaku i pokrojony drobno czosnek. Podsmażać chwilę i dodać śmietanę. Po krótkim gotowaniu dodać rozdrobniony ser. Doprawić solą i odrobiną pieprzu. Upieczoną szynkę polać sosem, a potrawę posypać orzeszkami.

Kaloryczność posiłku = 632 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.