Grillowany węgorz z pomidorami w oleju

Składniki:
węgorz świeży 110 g
sok z cytryny 6 g
natka pietruszki 2 g
pomidory 250 g
oliwa z oliwek 30 g

Sposób przygotowania:
Rybę dokładnie oczyścić, dodać do środka natkę pietruszki i skropić sokiem z cytryny. Piec na grillu obracając rybę na ruszcie lub w piekarniku zawijając rybę w folię (ok. 20 min. w temp. 180ºC). Upieczoną rybę podawać z pomidorami i oliwą z oliwek.

Kaloryczność posiłku = 611 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.