Kurczak duszony z warzywami

Składniki:
filet z kurczaka 100 g
fasolka szparagowa świeża lub mrożona 100 g
oliwa z oliwek 57 g
pieczarki 50 g

Sposób przygotowania:
Kurczaka pokrojonego w cienkie paseczki doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Mięso delikatnie podsmażyć na oliwie, a po ok. 5 minutach dodać pokrojone w grube plastry pieczarki i wcześniej podgotowaną al dente fasolkę szparagową. Całość dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut.

Kaloryczność posiłku = 596 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.