Węgorz wędzony w sosie kurkowym

Składniki:
węgorz wędzony 100 g

sos :
kurki 30 g
śmietana 18%  60 g
masło klarowane 15 g
cebula 30 g
koperek 2 g
natka pietruszki 2 g

Sposób przygotowania:
Sos: umyte i oczyszczone kurki przełożyć na suchą patelnię i odparować płyn, dodać masło klarowane i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć ok. 6 min., a następnie dodać posiekaną zieleninę i śmietanę. Gotować przez chwilę do momentu, aż połowa płynu odparuje. Doprawić solą i odrobiną pieprzu.
Porcję wędzonego węgorza wyfiletować, usunąć skórę i podgrzać w piekarniku rozgrzanym do temp. 80°C.
Na talerz wyłożyć sos z kurek, a na nim ułożyć ciepłego węgorza.

Kaloryczność posiłku = 589 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.