Zupa-krem z brokułów

  Składniki:

   serek mascarpone 45 g
   brokuły świeże lub mrożone 200 g
   oliwa z oliwek 27 g
   ser parmezan 30 g
   woda 200 g





Sposób przygotowania:
Brokuły oczyścić  z zewnętrznych liści, opłukać i podzielić na mniejsze różyczki. Cząstki brokuła zalać wodą (ilość wody dostosować do wielkości porcji do spożycia) i gotować ok. 5-7 minut w lekko osolonej wodzie. Całość zmiksować wraz z oliwą i serkiem mascarpone. Krem brokułowy doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę przelać do miseczki i posypać startym na płatki parmezanem.

Kaloryczność posiłku = 595 kcal


Ważne informacje

A

Glukoza jest źródłem energii dla komórek nowotworowych

B

Przy deficycie glukozy zdrowe komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych powstających z rozkładu tłuszczów.

C

Odebranie komórkom nowotworowym glukozy (jedynego źródła energii) skutkuje zahamowaniem tempa ich wzrostu i obumieraniem.

Najpopularniejsze przepisy

X

Ta strona używa Cookies które będą zamieszczane w Twoim komputerze. Więcej w Polityce Prywatności.